Radio Mengelmoes (2012)

De lokale kroeghouder van Anjum was weer bereid gevonden om een illegale uitzending te verzorgen van uit café de Bonkelear te Anjum. Dit was de tweede uitzending vanuit zijn café, waar vorig jaar ook een uitzending plaats vond.

En in de tussentijd is er weer heel wat gebeurd. 19 Januari jongstleden heeft een hevige binnenbrand de gehele inventaris verwoest. Er is maanden aan gewerkt om de gehele boel weer op te knappen en het resultaat is er naar.

Dit keer is er voor gekozen om met een digitale stream de mast aan te sturen. Sape en Gaatske Wiersma van de Fûgelpits in Moddergat waren bereid om de mast op hun erf te laten planten.. De mast en zender konden geregeld worden en donderdagmiddag ging het spektakel omhoog. Mooi zo tussen het vogelziekenhuis en de zeedijk van Moddergat in. Inmiddels was het draaigedeelte in de kroeg ook opgesteld en konden de zender en de streamset afgeregeld worden.

Er werd contact gelegd met de kroeg en dat ging uitermatevlekkeloos. Vraag mij niet hoe maar het werkte prima. De zender kon nu ook in werking worden gesteld en dat ging ook vlekkeloos. De zender was de Prais 5000 die mooi op 4.5 kW stond te pruttelen. En het bereik was zeer goed te noemen en het gehele weekend hebben we mooi vrij gedraaid op de 98.2 Mhz. Mooi dat het zo kan!

De muziekbronnen bestonden uit 2 Technics 1200 draaitafels en 2 Technics cd spelers. Het mengpaneel was de welbekende DX 2000 die prima zijn werk deed. Voor hele ingewikkelde verzoekjes en de nachtelijke uurtjes werd de computer gebruikt. De processor was dit keer de Warsanis 1400 die goed zijn werk deed.

Radio Mengelmoes bestond uit een grote verscheidenheid aan piraten, dus een naam was zo bedacht :). Het feest kon dus beginnen en gezellig werd het. Het was doorlopend druk en gezellig in de kroeg. We hebben mooi de uitzending uit kunnen draaien tot zondagavond 24.00. Dus willen wij bij deze iedereen even bedanken die zich belangeloos in heeft gezet voor het doen slagen van deze uitzending.

Vriendelijke groet het Mengelmoesteam!facebook

twitter

youtube

android