Radio Moes (2011)

The story of Radio Moes from Anjum,

Eindelijk was het dan zo ver, Radio Moes was geboren. 1,2,3 en 4 december in de lucht via de 98.2 in stereo en RDS gemoduleerd, zomaar vanuit het pitoreske café De Bonkelaer. En hoe kom je op die naam? Daarvoor moeten we even terug in de tijd.

In de jaren 60 is de familie Moes verhuisd vanuit Amsterdam naar het uiterste noorden en zijn in het dorpje Anjum neer gestreken. Hier in dit uiteindelijke café is Bob Moes begonnen met een radio en televisiezaak. Ondergetekende kan dit nog wel herinneren omdat ik zelf wel eens een radio ter reparatie heb aangeboden. En dan was Bob kundig genoeg om met zijn soldeerbout effe een draadje hier en effe een draadje daar te solderen. Zo ging dat toen ongeveer.

In de jaren 80 is het dus omgebouwd naar een café incl. dicotheek. Schitterende jaren daar gehad en nou uiteindelijk is het gewoon een café geworden.

De stamgasten hebben de koppen bij elkaar gestoken om ook een keer vanaf deze lokatie een illegale uitzending te verzorgen middels de FM band. En in een paar dagen was alles geregeld met heel veel vrijwilligers met o.a. piraten van het Kolkenblazerteam uit Anjum en van het Witte Arend team uit Paesens-Moddergat. Ze hebben een heel mooi draaimeubel in de kroeg gebouwd en met de best denkbare apparatuur muziek op de band gezet.

Het is doorlopend druk geweest in de kroeg dus kan niet anders zeggen dat het een zeer geslaagde uitzending is geworden.

Van maandag op zondag zo rond 1 uur! Een busje gesignaleerd van het AT. De zender was al een half uur uit dus mooi mis zou je zeggen. Maar op maandag zijn ze nog even langs geweest om nog snel even wat fotootjes te maken van het mast gebeuren. Jammer dus, maar Radio Moes komt zeker retour.

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de hulp en natuurlijk was dit ook weer een groot avontuur. Geniet van de foto's en Geartsje even bedankt voor het aanleveren van de foto's.

Gr. Atefacebook

twitter

youtube

android